søndag 3. februar 2013

pøbel-huaI de siste årene har jeg strikket og heklet endel luer som har fått sitt eget design og merke, og de fleste i familien har fått "si egen Pøbel-hua".
 Den første kolleksjonen gikk i striper og vrangbordstrikk, men denne gangen ville jeg prøve noe annet. Glattstrikk og ruter.De vertikale stripene er brodert inn med maskesting, og her kan man variere bredde og avstander akkurat som man ønsker. Her er rutene kvadratisk, mens den andre lua har fått rektangulære felt.
Og så kan man pynte! Litt brodering i feltene, kanskje sy inn noen knapper til pynt eller hva med noen heklede blomster? Mye å finne på!


Jeg broderte inn navnet på lua og pynta med noen enkle løkkesting.
Syns de ble riktig så fine :o)
 Luene er strikka i Heilogarn. Pinne nr 3 1/2 og 4.
Og så duskene da! De er strikket i  Funny Pelsgarn  fra Sandnes og var et veldig greit alternativ til de vanvittig dyre pelsduskene som er å få kjøpt.


De er strikka på følgende måte:
Legg opp 30 masker, fordelt på 3 strømpepinner nr 3 1/2. Strikk rundt 3 omg rett. Øk til 45 masker gjevnt fordelt og fortsett til arbeidet måler ca 8 cm. Strikk 2 og 2 masker sammen. 1 omg rett. 2 og 2 sammen. Trekk tråden gjennom resterende masker, snurp godt sammen og fest tråden. Træ trådenden fra opplegget gjennom hele oppleggskanten og trekk sammen. Sy dusken godt fast i toppen av lua.
Ja dusken blir hul inni, men den er lett og fin og faller ikke sammen.Da ble det èn sort dusk og èn brun/sort. Disse luene er nok til noen friske damer, men modellen kan brukes til herrer også. Litt mere mandige farger og ikke fullt så blomstrete motiver kanskje...

Ha en fin skitur i godværet!

-Anne-1 kommentar:

  1. Det e jo ei stund til november, men den nederst til høyre med svart dusk står herved på ønskelista mi ;)

    SvarSlett