onsdag 30. januar 2013

Kjøkkensett


Å begynne året med å produsere julegaver er jo ingen dum idè. At tiden frem til ny desember er laaaang, blir fort glemt, og iløpet av årets gang blir kanskje alle julegavene gitt bort i andre anledninger. Ja, dere vet vel hvordan det kan være. Jeg ble julegaveinspiret til å hekle litt kjøkkensett; grytekluter og en liten håndduk.


Det ble to sett i første omgang. Begge er heklet i Duo fra  Sandnes  og Lerke fra Dale.  Ingen av disse garntypene tåler 60* vask, så hvis settet ikke bare skal være til pynt anbefales annen garntype.


 
Oppskrifter til settene har jeg funnet litt her og litt der. Noe på nettet og noe i interiørhefter fra våre norske produsenter. Her kan man jo mikse og trikse som man vil. Morsomt er det iallefall og hekle litt mere avansert enn fastmasker frem og tilbake.


Dette grønne settet var også artig å få til. Selve gryteklutene hekles i to omganger og så hekles de sammen til sluttt. Håndduken var en liten nøtt å knekke, men det ordna seg til slutt. Ikke alltid like lett å forstå oppskrifter...


Det lilla settet har jeg faktisk beholdt selv. Artig med litt nytt til kjøkkenet nå som sola titter inn. Det grønne settet kan jeg ha på lur til noen som fortjener en oppmuntring :o)

Ha gode håndarbeidsdager!

-Anne-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar