torsdag 14. februar 2013

Myk Marius

Endelig en Mariusgenser til meg selv. Ser mange flotte Mariusvarianter, både live og på nett. Noen blir lei av alle Marius'ene, jeg blir derimot inspirert. Synes også det er flott å se at genseren brukes av både gutter og jenter i alle aldre. Jeg har valgt å lage min genser i alpakkagarn fra Sandnes. Koksgrå og hvit. Kjedelig kanskje, men klassisk og tidløst. Genseren har rundt bærestykke, og den skulle etter oppskriften hatt felling/innsving i livet. Dette har jeg valgt å droppe. Brukte nesten 500g av bunnfargen, og ca 100g av mønsterfargen. Lagde den i str. L, og valgte også å strikke ekstra lengde på bolen.


Gleder meg til å ta i bruk denne myke genseren. Gleder meg også til å ta fatt på litt småstrikk. Nå planlegger jeg å få et par votter på pinnene. Har kjøpt garn med gode farger, i Navia, et nytt bekjentskap. Det skal bli spennende å prøve ut. Her i heimen gleder vi oss stort over Tora Bergers vanvittige skyting på normaldistansen under skiskytterVM i går ettermiddag. Hun er en fantastisk idrettsutøver som bestandig presterer. Sportskommentatorene berømmer hennes evne til å nullstille seg foran hver konkurranse. Tora sier selv at hun kobler av mellom konkurransene med strikketøy og lesing. Så legg merke til Toras flotte strikkavotter, som hun tilogmed har på seg på premieutdeling:-)

-Berit-


6 kommentarer:

 1. Aldeles nyyyydelig Mariusgenser! Flott arbeid Berit! Så fint og enkelt kan det altså gjøres :o) Regner med den ikke blir altfor varm heller... Og gjett om Strikke-Tora blir lagt merke til! Tenk å slippe reklameskivotter og heller bruke sine egne hjemmelaga. Herlig!

  SvarSlett
 2. Heia begge to!Dokker e døktig, den Mariusen va nyydelig!Siden æ e lite flink tel å strikke sjøl, e æ den stolte eier av gensra og votta som andre har laga..Interressant å se at Mariusgensern no kommer i flotte fargekombinasjona. Har ikkje sett at den har vært innsvinga i livet--Anne; Lag en sånn så æ får se!!Siden vi syng i samme koret, Anne, e det lenge tel du prøve dæ på strikking og synging samtidig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia Anne Bodil! Kor flott at du kanskje får løst på en innsvinga Marius-genser! Æ tør ikkje å strikke og synge samtidig, førr da må æ antakelig række opp ailt når æ kommer hjæm. Mye fnising vet du! Artig at du kom å besøkte bloggen våres :o) Følg med, det kommer nok masse mer...
   -Anne-

   Slett
 3. Det e nesten sånn at æ blir inspirert av aille fine farga og design. Æ like å gå inn på garnbutikken, men har kommet så langt at æ skjønne at det e lite vits i at æ kjøpe garn tel eget bruk...De frustrasjonan e vanskelig å komme over--MEN, no reklamere æ for Bloggen her, så da kan det hende at strikkeran i familien blir kreativ..
  Har dokker prøvd å strikke genser tel hund,forresten??

  SvarSlett
  Svar
  1. ☺ Personlig er jeg ikke så veldig glad i hund... ikke storesøsteren heller, så nei vi har ikke vurdert det. Men tusen takk Anne Bodil, for at du reklamerer for oss! Det setter vi stor pris på ♥

   Slett
 4. Hvilket alpakka garn brukte du? Nydelig marius😍

  SvarSlett