lørdag 26. januar 2013

Fantastiske mamma!

Hadde det ikke vært for vår mamma, hadde vel ikke håndarbeidsgleden vært så stor som den er. Ganske tidlig fikk vi både pinner og garn i hendene, og symaskinen var tilgjengelig fra unge år. Mamma pjusker ennå med sine prosjekter, og på julaften kom hun med denne fantastiske gaven til heimen. Det var ikke engang en julegave, den ble kun overrakt som en ekstra påskjønnelse, full av omsorg og kjærlighet.


Det er altså et fantastisk flott heklateppe. I lillanyanser og naturhvitt. Heklet i Superwashgarnet Trysilgarn. Mamma forteller at hun har brukt 40 nøster a 50 gr. Det måler 140 x 200 cm. Man merker det, når man sitter godt innballa i godstolen, at det ikke er så lett å få av seg pga størrelsen.
 Men du verden så deilig det er!

Dette er jo en type bestemorruter, og de gjør seg like godt som ensfarget kontra flerfarget.
De er heklet sammen med den mørke lillafargen, og som avslutning rundt har hun heklet krepsemasker i den lyse lillafargen. Mamma kaller dette for fint TV-arbeid. Hun hekler på autopilot, og plutselig har hun lapper til et helt teppe. Heldige er vi som får nyte godt av det! Selv blir jeg kanskje inspirert til å fortsette med mitt eget lappeteppe, som jeg har holdt på med i noen år... Dessverre må slike langvarige prosjekter vike for det som er mindre og morsommere :o)

-Anne-Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar