onsdag 20. august 2014

Myke puter 
Hei igjen alle håndarbeidsvenner☺
Ja det har vært stilt fra oss søstrene en god stund nå, men betyr det ikke at vi har latt strikkepinnene og heklekrokene ligge i sommervarmen.  Vi har begge flere prosjekter på gang, så vi har mye å vise frem utover høsten. Jeg har blant annet laget et par puter, en strikket og en heklet. Den strikkede puten med fletter - her fotografert på strandpromenaden i Kongsvinger i sommer.  Den er strikket i Hegre fra Dalegarn, og inspirasjon til denne har jeg funnet hos Mias Landliv.  Brukte 350g garn for å lage denne.
 

 
Puten har jeg lagd til min datter som har nytt krypinn fra i høst. Hun ønsket seg strikkede puter til ny sofa. Min svigermor har også strikket et par puter til henne, i lignende fargenyanser, i dobbel perlestrikk i Freestyle fra Dalegarn. Disse ble også kjempefine. Har dessverre ikke bilde av dem. Det ble i alle fall veldig fint i sofaen☺
 
 
Så har jeg heklet en pute til meg selv☺ Den er heklet med fastmasker, en tråd med Pus og en tråd med Bling - begge fra Du store alpakka. Myk og eksklusiv med andre ord☺
 
 
Denne puten kunne jeg godt tenke meg å lage flere av, kanskje med litt mer robust garn. Jeg likte veldig godt den fargen jeg valgte på fletteputa, så kanskje det blir Hegre til neste heklede pute, den brune fargen har litt melering som gir et fint fargespill.  Jeg brukte litt over 300g Pus på denne heklede puta.
 
 
Så skal dere få se min Nancykofte - så langt jeg er kommet med den. Jeg mangler ca 6 cm på siste arm før jeg kan begynne på sammenstrikking og spennende mønsterstrik. Jeg gleder meg sånn til jeg skal begynne med det☺ Min store "utfordring" er at jeg holder på med tre andre jakker, som jeg også storkoser meg med å holde på med. Så her rulleres det med strikkeprosjektene, alt etter hvilken pinnetykkelse jeg vil jobbe med - like herlig hver gang jeg setter meg ned for å strikke - hvilken jakke skal jeg velge meg i dag?
 
Et fantastisk dilemma med andre ord☺
 
 
Takk for at du titter innom hos oss - håper du får en fin dag videre
 
~Berit~
 
 
 

 

4 kommentarer:

 1. Så fine puter! Likte spesielt den med fletter, det er skikkelig fint��

  SvarSlett
 2. Kjempefine puter! Strikkede puter er så lunt og hjemmekoselig, synes jeg.
  For et herlig "problem" å velge mellom flere forskjellige jakkeprosjekter! Jeg har fått helt dilla på kofter for tiden, og en gang i tiden må jeg vel også få en Nancy på pinnene. Fargene på din var veldig harmoniske og fine.

  SvarSlett
 3. Fine puter! Det er så koselig med hjemmestrikka putetrekk, så din datter får det nok veldig fint med så mange fine puter i sofaen:):) Kos deg med jakkestrikking:)

  SvarSlett
 4. Fine puter du har laget! Og du har sannelig ikke "ligget på latsiden" når det gjelder håndarbeid i sommer! :-) Spennende med så mange jakkeprosjekter på gang, kanskje vi får se mer av dem etterhvert? ;-)
  Ønsker deg ei fin-fin helg!

  SvarSlett