torsdag 28. august 2014

Hekling

Som så mange andre syntes også jeg at hekling og bomullsgarn er perfekt sommersyssel. I flere blogginnlegg de siste årene har flere heklet så utrolig mange flotte glassunderlag. Endelig fikk jeg også friska opp i hjemmet med nye underlag.
 
 
Oppskrifta på disse, som er heklet i Mandarin Medi, fikk jeg fra min niese Linas blogg. Hun blogger spesielt om interiør men også om håndarbeid og kreative måter å løse ting på. Og så lager hun egne oppskrifter, som f.eks. på disse glassunderlagene. Oppskrift finner du her.
 
 
Linas underlag er ensfarget, jeg valgte å hekle med flere farger.
 
Så var jeg jo i farta da, og fant plutselig oppskrift på noen retrobrikker i et Heklemagasin utgitt av Familien i Juni i år.
 
 
Brikkene var så små at de passet perfekt som glassunderlag. Disse vil nok bli brukt til litt "finere" selskap og glass.☺ En ekstra duk ble det også, men ikke vet jeg hvor den skal plasseres. Artig var det å hekle disse i alle fall. Ja, Petunia fra PT og krok nr 2½. Farge 219.
 
Jeg er godt i gang med sjalet fra Rowan. Utfordrene!
 Og så ble det noen nøster Påfugl-garn slik at det blir Mohairjakke fra Nøstesjel.
La bare høsten komme!
 
-Anne-
 
 
 
 
 
 


3 kommentarer:

 1. Det ble fine glassbrikker! Det blir fargerikt på bordet når disse tas i bruk:)

  SvarSlett
 2. Så koselig at du har latt dæ inspirere tante, og ikke minst at du vil dele videre av inspirasjonen, tusen takk for det! Det blei kjempefine brikka hos dæ, æ har også laga noen flerfarga, og det blir jo en fest for øyet :) God helg og god klem! L

  SvarSlett
 3. Fine glassunderlag og brikker du har hekla! Ja, jeg er enig med deg; hekling i bomullsgarn er fint sommer - håndarbeid :-) (...men jeg har ikke hekla mye i sommer!)
  Ha en fin kveld og ei fin ny september-uke!

  SvarSlett