torsdag 20. februar 2014

Marius II

 
Endelig er jeg ferdig med denne Mariusgenseren - strikket i Duo. Oppskrift fra Sandneshefte - Norske Ikoner. Genseren har vært på pinnene en god stund. Jeg har plagdes en del, bl.a har jeg strikket begge ermene to ganger, og sammensyingen av ermene til slutt var også vanskelig å få pent.
Sluttresultatet må jeg derimot si meg fornøyd med☺ 
 
 
Gledet meg veldig til å få gitt genseren til sønnen da jeg var på besøk hos han i forrige uke. Han går på skole på østlandet, så han har ikke vært tilgjengelig for prøving. Mål var derfor tatt på forhånd, og genseren er strikket i str M som på papiret skulle passe perfekt til ham. Spenningen var stor, og skuffelsen desto større da det viste seg at genseren ikke passet 100%. Lengde og vidde var helt passelig, men han synes ermene var litt trange under armen. Mammaen har ikke tatt med i beregninga at gutten jo trener masse og at armmusklene er vokst☺
Første tanken var å rekke opp ermene, og strikke litt mer vidde på dem øverst, men jeg har kommet frem til - med støtte - at det skal jeg ikke gjøre. Det var så mye arbeid med den monteringa, så genseren skal få være som den er. Sønnen skal få en ny genser, og denne kan overtas av noen andre.
 
Det må sies om genseren at den er supermyk, og garnet er helt perfekt for de som ikke liker ullgarn som klør.
 
* 
 
Nytt, deilig prosjekt på pinnene
Jeg har prøvd, og allerede lånt Anne sin fine Leila Hafzi jakke. Den er nydelig på, og jeg fikk så lyst på en sånn jeg også. Jeg har hatt flere nøster med Silk Mohair liggende, etter et havarert prosjekt. Har tenkt og vurdert lenge hva jeg skulle bruke det garnet til istedenfor. Og nå synes jeg dette prosjektet var perfekt. Jeg kombinerer Silk Mohair og Feltet tweed fra Rowan. Foreløpig ser det ut som en god kombinasjon☺
 
*
Håper du også får en fin strikkedag
 
 
  Berit
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Kjempe fin marius genser du har strikket:-) men ergelig at den var litt trang i armen..men enig med deg at det er bedre og strikke en ny:-) Hva med rudfelling?
  Såå mye fint og inspirerende blogg:-):-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk så mye:-) Jo, rundfelling er et alternativ, men har nok allerede bestemt meg for lage den tradisjonelle Mariusen - kun med to farger. Tror fortsatt på Duo, det var veldig godt garn å jobbe med:-) Berit

   Slett
 2. Det var en flott genser! Ungdommen nutildags, altså, de trener altfor mye! Sønnen her fikk nesten ikke dress som passet fordi han hadde for mye muskler. Men det er sikkert noen litt slankere/spinklere som passer inn i genseren - folk kommer heldigvis i alle slags størelser og fasonger! (Og så har du jo noe å måle mot en annen gang!)

  Jakka di blir nydelig! To av mine favorittgarn - det må jo bare bli strålende, det!
  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 3. Det ble en veldig fin marius! Synd at den ikke passet helt til den du hadde tenkt... Du har jo noe å sammenligne med når du legger opp til ny genser... Håper den blir midt i blinken! Fine blåfarger på ditt pågående prosjekt:) Ønsker deg en fin strikkekveld:)

  SvarSlett
 4. Kjempeflott Mariusgenser!! Synd at den ikke passet helt...kjedelig det, når man har lagt ned masse arbeid i et plagg, men det høres ut for at du har en planB! :-)
  Flotte farger du har valgt til jakken din, det blir spennende å følge med fortsettelsen på den! :-) Ha en fin kveld! :-)

  SvarSlett
 5. Superfin Marius, men ergelig at den ble trang under armene!

  SvarSlett