lørdag 18. mai 2013

En smak av sommer

Vel overstått nasjonaldag! Jeg skulle ønske jeg kunne si jeg hadde nytt den til fulle, med det fantastiske været vi hadde i nord, men dessverre, - vårinfluensaen har tatt meg med full storm!, det er så vidt jeg klarer å blogge...☺
Disse fine solhattene har jeg hatt på lur en stund. De var ikke helt ferdige med hensyn til pynt og slikt, men det fikk jeg gjort noe med her om dagen.

 
Inspirasjon til denne hatten fant jeg i et Tilbehørshefte fra Sandnes Garn. Ved en liten titt på Drops sine oppskrifter finnes det masse å velge i blant heklede hatter. Jeg trodde denne var heklet i bomullsgarn, men jeg har altså brukt Heilogarn. Av garn rester har jeg heklet enkle blomster og sydd dem på i ordnede former.
 
Et lite "pøbel"-merke viser hvem hatten kommer fra☺
 
 
 
Denne blå hatten har fått fine blomsterknapper som pynt. Den er heklet i Duo fra Sandnes Garn.
Det hekles fastmasker hele veien, og det avsluttes med krepsemasker langs kanten for en fin avslutning. Krepsemasker hekles fra venstre mot høyre, nesten som en bakvendt fastmaske.
Solhattene gjør seg selvfølgelig godt i solen, som beskyttelse, men kan fint brukes som hagehatt, "bare se kul ut"hatt eller kanskje fiskehatt? 
Man kan også pynte med for eksempel symerker. 
 
Til tross for min reduserte tilstand, klarer jeg akkurat så vidt å holde heklenålen...Jeg fant nemlig et håndarbeidshefte fra Familien fra i fjor, og fant mange sommerlige prosjekter som det fristet voldsomt å komme i gang med. Jeg begynte med dette:
 
 
Her er det små ruter som til slutt sys sammen til en fin bruksgjenstand. Ja, jeg er spent jeg også, og håper jeg blir ferdig snart☺
 
God pinse!
 
-Anne-
  
 

2 kommentarer:

  1. Herlige sommerhatter du har laget. Håper det blir masse fint vær og rikelig anledning til å bruke dem. Koselig blogg dere har, her skal jeg garantert kikke innom igjen :)
    Anette

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Akkurat nå er det virkelig bruk for sol- og hagehatt her nord. Nydelig vær ☺ Og takk for at du besøker bloggen vår. Hjertelig velkommen tilbake! -Anne-

    SvarSlett