lørdag 16. mars 2013

Pimp my suitcase

Jeg har vært ute og reist! Opptil flere gang med samme koffert, og med samme hjemmelaga kjennetegn:


Kofferten skiller seg litt ut når den kommer seilende på transportbåndet, og er utrolig lett å se blandt alle de andre. Så nå når ferieturer står for døren deler jeg denne smarte kjennetegnsmerkinga med dere. Jeg har brukt restegarn. Falk tror jeg, og heklekrok nr 3 eller 3 1/2. Grønn bunn skal liksom forestille gress!
Bunnen hekles frem og tilbake og består av fastmasker og staver. Den måler ca 13x7 cm, så her må man jo se hvor tykt og langt håndtaket på kofferten er.
Legg opp med 33 luftmasker. Start i 2. lm fra pinnen og hekle fastmasker ut omgangen.. Snu med 3 luftmasker ( = 1 stav) og hekle staver ut omgangen. Snu med 3 luftm. og gjenta hele prosessen til arbeidet måler ca 7 cm. Klipp av tråden ( la den være litt lang for sammensying etterpå) og dra den gjennom siste maske.


Så kan man pynte denne bunnen med hva det måtte være. Jeg har brukt restegarn til å hekle rosetter og andre blomster for å pynte med, og mulighetene er mange. Har sett at Dropsdesign har fått en del oppskrifter på blomster og dyr, og de er jo perfekte til dette formålet.
Sy pynten fast på bunnen, og sy så denne fast rundt håndtaket på kofferten.Da har man et fint og ikke minst mykt og godt håndtak på kofferten sin, og den er lett å finne igjen blandt hundrevis av kofferter ☺
 Jeg har begynt å få meg et lite lager av rosetter/blomster, og det er fint å ha til pynt på f.eks luer og vesker. Klutene jeg heklet til jul ga meg endel smårester av garn, og da heklet jeg disse:


De får ligge på lur til det dukker opp et egnet bruksområde.
Her er også et knippe ensfargede rosetter og blomster som er fra ullgarnsrester:


Jeg kjenner at det allerede jobbes ovenpå med prosjekter hvor disse kan brukes!

Etter en uke i varmere strøk, var det utrolig godt å komme hjem til garnkaos og uferdige prosjekter. Jeg jobber meg sakte men sikkert inn mot påskemodus, og da skal man vel helst strikke påskegenser!
 Det gjorde man iallefall før i tiden ♥

- Anne-

1 kommentar:

  1. Sånn vil jeg også ha:-)
    Ja, og hvilket påskeprosjekt skal vi gå igang med dette året - så spennende å planlegge - selvom det bør ende med at man gjør ferdig noe av det som allerede er på pinnene.

    SvarSlett