tirsdag 5. november 2013

Varme jakker

 
Denne lange jakken ble jeg ferdig med tidligere i høst. Mamma har allerede overtatt jakken, da jeg synes den ble noe kort i ermene til meg. Litt kjedelig for meg, men egentlig veldig gledelig fordi jakken satt som et skudd på mamma☺Oppskriften til jakken er hentet fra Dalehefte 269. Har brukt Cotinga fra Dalegarn som foreslått i oppskriften, et nydelig garn å strikke med.
Sjekk den flotte fellinga for ermene! Den synes jeg gjør hele jakken. Vrangbordene er også fine. Der er rettmaskene annen hver omgang strikket vridd. Jeg heklet en kant med fastmasker rundt hele forkanten.
 
 
Mange garnfristelser gjør at det ikke er vanskelig å få ideer til andre strikkeprosjekter. Jeg ønsket fortsatt å lage en lang jakke til meg selv, og valget falt på en variant som var veldig kjapp å lage.
 
 
Denne jakken er strikket i en tråd Tynn alpakka og en tråd Faerytale, begge fra DSA. Pinne nr.7. Jeg tok utgangspunkt i nok en oppskrift fra Dalegarn, og måtte gjøre litt justeringer for å få en passende størrelse i forhold til garnvalg og pinnestørrelse.  Modellen har raglanfelte ermer.
 
 
Jeg lagde rillekant istedenfor vrangbord, også på forkantene. Ermene på denne jakken ble kanskje litt lange, men det går helt fint å lage en liten oppbrett her.
Ja, endelig fikk jeg meg en lang jakke. Den er allerede tatt i bruk - den er kjempedeilig, og slett ikke for varm, som jeg først trodde den kom til å bli.
 
Nå i kveld er det litt småstrikk som er på pinnene. Blant annet noen luer som skal bli en adventskalendergave.
 
Ønsker deg en fin kveld☺
 
~Berit~
 
 
 
 
  4 kommentarer:

 1. Så fine jakker, de ser deilige ut! Likte spesielt godt den nederste - lekker!
  Fortsatt god uke! :-)

  SvarSlett
 2. Ååå, de er så utrolig fine disse jakkene Berit, og den "rustbrune" er bare helt... Ja, rå!
  Alt vel og godt i Tyrkia. Har ikke møtt Tiger ennå, men på søndag :o)
  Goklæm fra Annemor

  SvarSlett
 3. To flotte jakker! Nydelig felling på den lilla. Den rustfargende falt jeg pladask for. Helt utrolig fin til deg! Har strikket Skappelgenser med samme garnkombinasjon, og det blir mykt og fint.
  Ha en fin søndagskveld.
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 4. For noen flotte jakker! Likte spesielt den lilla, med de fiffige detaljene. Og Cotinga er jo et nydelig garn - både å strikke av og å ha på seg.
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett