fredag 4. oktober 2013

Lappeteppe


 
Endelig ferdig med lappeteppet☺ Nå er jeg både stolt og glad - og ikke minst lettet over at jeg har kommet i mål med dette langtidsprosjektet.  Begynte å hekle lapper for ca to år siden. Her har motivasjonen til å holde på vært varierende. og det må sies at jeg har fått god hjelp av mamma til å bli ferdig med alle lappene. Vi har heklet ca halvparten av lappene hver. Har laget noen innlegg underveis i prosessen, og det har jeg skrevet om her og her. Sammenheklinga av lappene har jeg gjort alene, og det var litt av et arbeid. Når jeg først kom inn i metoden for sammenhekling, så gikk det greit fremover - litt sammenhekling for hver dag fungerte veldig fint☺
 
 
 
Oppskriften til teppet fant jeg hos Drops design. Der er modellen laget i Lima, et tykkere garn enn det jeg har valgt. Jeg har heklet i Falk fra Dalegarn. Lappene er dermed mindre, og jeg har også lagd mange flere lapper enn oppskriften krever. Teppet måler 135x155 cm, og det veier hele 1,8 kg.
 
 
Selv om jeg til tider har vært lei hele hekleprosjektet,  må jeg si at jeg nå er veldig fornøyd med å ha gjennomført dette arbeidet. Ser så mye fint heklearbeid hos mange av dere, og det skaper inspirasjon og ny motivasjon - så kanskje blir det flere store hekleprosjekt planlagt etter hvert☺
 
Håper dere alle får ei fin oktoberhelg
 
 
 Berit
 
 
 
 
 


5 kommentarer:

 1. Dette ble alldeles nydelig Berit. For et arbeid og for et flott blikkfang. Det er akkurat som jeg ser universet... med stjerner og planeter. Det har nok med fargene å gjøre. Gleder meg til å "baille" meg inn i det en dag :o) God reise! Vi sees snart.
  -Annemor-

  SvarSlett
 2. Teppet ble bare helt nydelig, og fargekombinasjone var helt spesiell. Kjenner til at det kan være vanskelig å holde på motivasjonen når det gjelder sånne store prosjekter. Da jeg laget et sånnt stort teppe for mange år siden, satte jeg min mor til å feste alle tråder. Hun eier litt mer tolmodighet enn meg :)
  Ønsker deg en fin helg! Kos deg med teppet nå når høsten setter inn!
  Anette

  SvarSlett
 3. Kjempeflott hekla-teppe og spennende fargevalg! Ja, det ligger mye arbeid bak et slikt teppe, du har all grunn til å være både stolt og glad! :-)
  Ha en fin søndag! :-)

  SvarSlett
 4. Teppet ble vakkert! Nydelig fargesymfoni! To års arbeid kan du nå nyte utover høstkveldene. Krype opp i sofakroken under dette deilige teppet! Eller bare hvile øynene på det! ;)

  For noen år siden heklet min mormor "oldemorruter" til meg. Jeg sydde de sammen til et teppe, litt av en jobb det også, så jeg forstår at det tok tid å hekle alt dette sammen. Resultatet ble iallfall nydelig!

  Ønsker deg en fin dag!

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 5. Det var helt utrooolig fint! Vakre farger! Det blir nok deilig å tulle seg inn i dette i høst!

  SvarSlett