onsdag 26. februar 2014

phenix - look a like

Nei, det ble aldri OL-lue her i gården. Men jeg ble litt nysgjerrig på hva mere OL-kolleksjonprodusenten phenix hadde på lager, og fant denne spreke lua:

 
Det som var litt sprekt her, og som jeg syntes var litt stilig, var at det var brukt matt og blankt garn om hverandre. Det vises jo ikke så godt da, men hvis man går veldig nært...
 
 
Denne er strikket i Freestyle fra Dale og Sumatra fra Pt Design.
 Ganske så glansfullt bomullsgarn.
Pinne 4½. Artig å prøve seg på Alpint tilbehør og passe fornøyd med resultatet☺
Originalen kan du se her
 
*
Det jeg egentlig holder på med ligger på vent fordi jeg plutselig måtte strikke sokker med hullmønster, eller blondesokker. Har dere sett disse fine hos Wenches hobbyblogg?
Jeg fant mønster til mine i boka fra Gerd Fjellanger som heter Myk Design:
 
 
De er strikket i Tynn Alpakka fra DSA, og på pinne nr 2½.
Utrolig kos å strikke sånne gode myke småsaker☺
Disse er til mamma!
Jeg måtte jo prøve dem for å se om de ville passe og det tror jeg nok de gjør.
 
 
Så håper jeg hun får det godt med myke alpakkamasker rundt tærne
 
Ellers oppdaget jeg mye fint i Myk Design boka (igjen!).
 Bl.a. så jeg et sjal igjen som jeg mente å ha sett før...
 Men det får bli en annen historie.
Ha en fin-fin ettermiddag!

 
 
 
-Anne-
 
 
 
 

torsdag 20. februar 2014

Marius II

 
Endelig er jeg ferdig med denne Mariusgenseren - strikket i Duo. Oppskrift fra Sandneshefte - Norske Ikoner. Genseren har vært på pinnene en god stund. Jeg har plagdes en del, bl.a har jeg strikket begge ermene to ganger, og sammensyingen av ermene til slutt var også vanskelig å få pent.
Sluttresultatet må jeg derimot si meg fornøyd med☺ 
 
 
Gledet meg veldig til å få gitt genseren til sønnen da jeg var på besøk hos han i forrige uke. Han går på skole på østlandet, så han har ikke vært tilgjengelig for prøving. Mål var derfor tatt på forhånd, og genseren er strikket i str M som på papiret skulle passe perfekt til ham. Spenningen var stor, og skuffelsen desto større da det viste seg at genseren ikke passet 100%. Lengde og vidde var helt passelig, men han synes ermene var litt trange under armen. Mammaen har ikke tatt med i beregninga at gutten jo trener masse og at armmusklene er vokst☺
Første tanken var å rekke opp ermene, og strikke litt mer vidde på dem øverst, men jeg har kommet frem til - med støtte - at det skal jeg ikke gjøre. Det var så mye arbeid med den monteringa, så genseren skal få være som den er. Sønnen skal få en ny genser, og denne kan overtas av noen andre.
 
Det må sies om genseren at den er supermyk, og garnet er helt perfekt for de som ikke liker ullgarn som klør.
 
* 
 
Nytt, deilig prosjekt på pinnene
Jeg har prøvd, og allerede lånt Anne sin fine Leila Hafzi jakke. Den er nydelig på, og jeg fikk så lyst på en sånn jeg også. Jeg har hatt flere nøster med Silk Mohair liggende, etter et havarert prosjekt. Har tenkt og vurdert lenge hva jeg skulle bruke det garnet til istedenfor. Og nå synes jeg dette prosjektet var perfekt. Jeg kombinerer Silk Mohair og Feltet tweed fra Rowan. Foreløpig ser det ut som en god kombinasjon☺
 
*
Håper du også får en fin strikkedag
 
 
  Berit
 
 
 
 
 
 

torsdag 13. februar 2014

"Anna" - Leila Hafzi

 
Dette er Leila Hafzis perlestrikkjakke "Anna". Fin lang jakke, god og varm og veldig anvendelig. Krage som legger seg fint utover skuldrene og knapper i front for å holde den litt sammen.
 
 
Det gikk med noen gram garn til denne jakken, så den er tung. Men vi bærer jo våre strikkeplagg med stolthet! Jeg strikket den akkurat 7 cm (ett Smart-nøste) lengere  enn oppskrifta sier, så den er 78 cm lang. Oppskriften sier også Peer Gynt og Silk Mohair, men utvalget av Peer Gynt i min garnbutikk var veldig begrenset, så da ble vi heller enige om å bruke Smart. Godt valg, og fin-fin blå/grå farge. Flott spill mellom garntypene, og det kommer godt frem i perlestrikken.
 
 
Jeg valgte to knapper i front istedenfor en. Det passet meg og min "byste" meget bedre☺ Skulle gjerne hatt Leila Hafzis egne knapper, men disse litt oksyderte tinnknappene var like bra.

 
Fruen svinger seg i sin nye jakke i deilig påskelignende vær i nord!
Jeg er i OL-bobla, det innrømmer jeg gjerne. Det gråtes og jubles og det strikkes og hekles.
Mulig mye må rekkes opp når OL er over, men det skal jeg nok hanskes med.
 
Ha gode dager dere!
 
-Anne-




tirsdag 4. februar 2014

Lindrende masker

 
Nå vet jeg ikke om det er vitenskapelig bevist, men alpakka skal ha en lindrende effekt på både vonde ledd og stive muskler. Ja, jeg skriver under på den påstanden! Når man begynner å bli svett og varm under plagget og det begynner å lukte litt våt ull, se da er healingen i gang☺
Disse små tørklene er veldig gode i så måte. To-tre nøster alpakka, uansett merke, på passende pinner. Legg opp tre masker, strikk rillestrikk frem og tilbake, og øk 1 maske på innersiden av hver kantmaske på annenhver omgang til du må felle av.
 
 
En deilig hals kan gjøre samme nytten. Denne er fra Drops Design
 sitt mangfoldige utvalg. Modell nr 98-34. Denne går akkurat fint oppunder haka, og kragen strekker seg godt ut mot skulderen. Enkel og grei strikk, og utrolig fin som gave.
 Halsen kan fint brettes ned:
 
 
Jeg er glad i litt pynt på noen strikkeplagg, og en heklet rosetten gjorde seg godt på denne halsen:
 
 
Nå har jeg i alle år trodd at Alpakka inneholder lanolin. Når Alpakkaplagg vaskes (i milo ja), avgis et eller annet stoff som føles litt klissete, på en måte. Dette trodde jeg skyldtes lanolin, men det er visstnok feil. Hva er det da?
 Det anbefales vel å lufte Alpakkaplagg godt istedenfor vask.
Ja, så vet man det.☺
Det er i alle fall terapi i å strikke, og kan man samtidig lege litt stive og ømme strikkearmer og skuldre kan det vel ikke bli bedre
 
Søkk vått og speilblankt i Tromsøbyen i dag. Best å holde seg inne å gjøre koseting☺
 
*
-Anne-